Translate

Wednesday, August 26, 2015

Windsor Gezi Notlari

   Windsor, dünya'nın en eski kalelerinden biri olan Windsor Castle'a ev sahipliği yapan küçük bir kasaba. Windsor Castle günümüzde hala Britanya monarşisinin ana rezıdanslarından biridir. Bunun yanında bu küçük kasaba yeşillikleriyle ve temiz doğasıyla buraya ziyarete gelen turistleri cezbetmektedir.

  Bu yazımda Windsor kasabasına yaptığım tur hakkında sizlerle bilgimi paylaşacağım. Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, bu gezi de Londra'nın Peddington tren istasyonundan başlatacağım.

   Paddington tren istasyonundan Windsor kasabasına olan tren yolculuğu yaklaşık 30 dakika sürer. (Paddington'dan Windsor&Eton Central'a) Windsor&Eton Central istasyonuna biletinizi almanızın avantajı; trenden indiğinizde direkt Windsor kasabasının merkezinde olursunuz ve Windsor Castle'a bu istasyondan 5 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz. Windsor'a geldikten sonra yapılabilecekler;


1. Windsor Royal Shopping



   Eğer Windsor&Eton Central istasyonundan gelmişseniz, istasyondan çıktığınızda karşınıza gelecek ilk yer burasıdır. Shopping isminin geçtiğine bakmayın burada bulunan dükkanların en az %80'i gıda ürünlerini satar. Geri kalan dükkanlarda, özellikle bayanların ilgisini çekebilecek ilginç ürünler bulmak mümkündür.







2. Windsor Castle




   Windsor Royal Shopping yerinden çıktıktan sonra hemen karşınıza çıkacak yer Windsor Castle'dır. Gezinize ilk buradan başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü; açılış saati 9:30 olmasına, kapanma saatide 5 olmasına karşın (Kapanma saati bazı aylarda farklıdır bundan gitmeden önce internetten check etmenizde fayda var), castle'a son giriş saati yaklaşık 3'tür (Buda farklılık gösterebilir) ve castle'ın bazı bölümleri saat 12'den itibaren kapalıdır. Bunlara ek olarak bazı günlerde de yine castle'ın bazı bölümleri gün boyu kapalı olabilir. Bundan gitmeden önce Windsor Castle'ın internet sayfasından gerekli kontrolleri yapınız.

   Windsor Castle'a giriş ücreti ödeyerek girebilirsiniz. Bu ücreti ödedikten sonra aldığınız biletle 1 yıl boyunca castle'ın açık olduğu vakitlerde istediğiniz her an tekrardan ziyaret edebilirsiniz.(Grup olarak giderseniz girişte indirim alabilirsiniz) Bunun en önemli avantajı; gittiğiniz gün belki geç gidebilirsiniz bundan fazla gezemezseniz sonradan gelebilirsiniz veya geldiğiniz gün ilginizi çeken bir bölüm kapalıysa sonradan gelerek bu bölümü ziyaret edebilrsiniz. Ayrıca castle'da belli zamanlarda farklı sergi ve gösteriler olmaktadır. (Windsor'ın internet sayfasından zamanlarıyla ilgili bilgi alabilirsiniz) Bu 1 yıllık biletlerinizle daha sonradan olacak bu sergi ve gösterilere ücretsiz katılabilirsiniz.

   Girişte içeriye girdikten sonra turistlere bilgi vermesi amacıyla hazırlanmış mp3'ünüzü alabilirsiniz. Bunun için herhangi bir extra ücret yoktur ancak Türkçe olarak hazırlanmış olan mp3 yok. Aşağıda Windsor Catle'da çektiğim bazı fotoğrafları görebilirsiniz;


     


          

3. The Edinburgh Woollen Mill

   Burası aslında sadece küçük bir dükkan ancak burayı tavsiye etme nedenim; eğer iskoçyaya gidemeyeceksiniz ama iskoç kültürünü merak ediyorsanız bu dükkan sizin ilginizi çekecektir. İskoçlara has elbiseler ve iskoç kültürüne ait eserleri burada bulabilirsiniz. 

   Lokation olaraksa hemen Windsor Catle'dan çıktığınız yerin karşısında bulunmakta.

4. Duck Tour

   Bunda siz ördeğe benzer dizaynda yapılmış bir araca binip, Windsor kasabası boyunca gezdiren bir tur. Ancak bu tur hem karada hem de denizde! Ücretleri pek pahalı değil ancak bütçenize göre de pahalı olabilir. Ancak Tur ücreti tarihine ve zamanına göre değişkenlik gösterebilrmektedir bundan dolayı gitmeden önce internetten ücretini kontrol edebilirsiniz.

5. Eton College

   Aslına bakarsanız burayı tavsiye etmem. Windor castledan biraz uzak ve pek gezilebilecek yer değil. Tek içeride bulunan Natural History Musum'u var ve bence onu görmeseydimde olurdu ancak karar sizin.

6. Boat Tour

   Windsor Castle'ın hemen yanında bulunan yerde Fransız kardeşlerin yaptıkları bot turlarına katılabilir ve nehir boyunca Windsor'u izleyebilirsiniz. Ancak Duck Tour alırsanız bu seçeneği otomatikmen elemeniz yararınıza. Boat tour'un yeri; Windsor Castle ile Eton College'in hemen ortalarında ve her birine çok yakın mesafede bulunmaktadır.


    Genel olarak tek günlük gezim için Windsor Castle ve Şehirdeküçük bir yürüyüş turunu öneririm. Ancak sonradan Windsor Castle'daki özel bir gösteri için tekrar geri gelirseniz, bunu gerçekleştirdikten sonra Duck Tour ziyaretinizi oldukça eğlenceli bir hale getirecektir.


    İYİ EĞLENCELER.....













No comments:

Post a Comment